Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Україні та світі пройдуть акції на підтримку жінок-військовополонених «Азовсталі»

17 вересня в Україні та світі відбудеться флешмоб на підтримку жінок-військовополонених, вивезених з заводу «Азовсталь». Про це повідомили в асоціації родин захисників «Азовсталі».

«У полоні ворога на сьогодні знаходиться понад 520 некомбатантів, вивезених з заводу «Азовсталь» на непідконтрольну Україні територію, в тому числі понад 130 жінок, серед яких є і вагітні», – повідомили в асоціації.

Зараз у полоні ворога знаходиться медикиня на ім’я Мар’яна Мамонова з міста Млинів Рівненської області, яка служила в Маріуполі. Жінка вагітна та має от-от народити. Жодної інформації про обмін та навіть про стан дівчини рідні не мають. Востаннє бачили її на відео з Оленівки.

«Неможливо уявити, що переживають полонені, а надто вагітна, яка, ймовірно, за весь цей час не мала повноцінного нагляду з боку лікарів. Як пройдуть пологи та яка доля може чекати дитину – важко уявити, знаючи підлість російських загарбників. Є ймовірність, що дитину у матері відберуть, і невідомо, чи зможе мама колись її віднайти та повернути», – вважають рідні та друзі тих, хто захищав Маріуполь. 

Для того, щоб привернути увагу суспільства до історії Мар’яни та інших жінок-військовополонених, 17 вересня у багатьох містах України та світу пройдуть мирні акції на підтримку жінок-військовополонених.

В асоціацій повідомили, що флешмоби відбудуться у таких місцях:

«Асоціація родин захисників «Азовсталі» просить долучитися до наступного флешмобу: публікуйте в мережі своє фото в період вагітності, а також додавайте фото Мар’яни в карусель, ставлячи в підпис хештег #save_pregnant», – попросили рідні захисників та захисниць.