Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Україні створять навчальний заклад для підготовки фахівців з кібербезпеки

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу unnamed-3.jpg

З метою більш ґрунтовної протидії кіберзлочинам, в Україні передбачається створення навчального закладу для підготовки фахівців у сфері кібербезпеки, заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» у Києві.

«Ми будемо відкривати новий потужний університет. Презентація його також практично готова. Університет, у якому будуть саме професії, пов’язані з безпекою держави і безпекою людини. Кібербезпека – один з найголовніших факультетів цього університету», – повідомив президент.

За словами Володимира Зеленського, до нього відбиратимуть найкращих дітей, яким буде створено сприятливий простір для навчання та надаватимуться високі стипендії.

«Будуть побудовані сучасні лабораторії, кібер- і біохімічні центри. Вони будуть одразу отримувати знання, теорію і практику. Також туди буде відбір потужних викладачів, передусім українців, але також будуть залучені спеціалісти з-за кордону. Всі отримуватимуть дуже високу заробітну плату, незважаючи на те, з якої країни вони приїдуть. Цей університет готуватиме професійних людей, напрямок яких – безпека нашої країни, які після цього університету повинні будуть працювати саме на державу», – наголосив президент.

Кіберцентр буде співпрацювати з різними розвідками – як українськими, так і держав-партнерів. До роботи в ньому залучатиметься велика кількість аналітиків – українських, європейських та американських.