Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Україні хочуть ввести покарання для бізнесу, який ігнорує повітряну тривогу

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт, в якому пропонують ввести кримінальну відповідальність за ігнорування підприємцями повітряної тривоги. Про це йдеться на сайті парламенту.

Так, якщо підприємець порушить вимоги цивільного захисту і це заподіє шкоду здоров’ю людей, його пропонують карати штрафом від 1 тис. до 3 тис. неоподаткованих мінімумів, виправними роботами терміном до 2 років або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

За повторне порушення законодавства або якщо воно призвело до тяжких наслідків чи загибелі людей передбачається покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Наразі за правопорушення у сфері цивільного захисту встановлена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Автори законопроєкту вважають, що його необхідно посилити в умовах воєнного часу.

Наразі проєкт закону знаходиться на розгляді у профільного комітету.

Читайте також: Очільник МВС розповів за яких умов українці зможуть купити зброю