Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В центрі міста мешканці багатоповерхівки влаштували стихійне сміттєзвалище

Будівельні відходи, старі меблі та поламана техніка. У дворах дніпровських багатоповерхівок подекуди неподалік смітників утворюються цілі звалища. Чому збираються гори непотребу та хто відповідальний за це?

Сергій Скрипник, журналіст: «Постійний сморід та геть неестетичний вид з вікна. Мешканці цього будинку вже більше місяця живуть з купою мотлоха на власному подвір’ї».

Представники департаменту екологічної політики разом з інспекцією перевірили наявність габаритного сміття у дворах.

Наталія Бовкун, головний спеціаліст департаменту екології: «Наразі ми бачимо невивіз крупногабариту у зв’язку з тим, що управитель данних жилих будинків заключає договір на вивіз твердих побутових відходів, не включаючи туди крупногабарит».

Великогабаритним сміттям вважаються старі меблі, килими, деяка побутова техніка, будівельні відходи тощо.

Наталія Бовкун, головний спеціаліст департаменту екології: «За законодавством та правилами благоустрою нашого міста, кожен суб’єкт господарювання — ОСББ, мешканці житлових будинків багатоповерхових — повинні мати договір, або на себе узгоджувати, або управителі компаній повинні заключати договори, в які входить крупногабарит».

На порушників склали протокол, далі на них очікує штраф за недотримання вимог вивозу сміття. Повідомити про правопорушення можна на гарячу лінію: 700-32-12-12

Читайте також: Ліки за е-рецептом: що потрібно знати