Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В парку Шевченка пройшло відкрите тренування з китайської гімнастики з ракетками «Плейстик»

Китайська гімнастика, спеціальні ракетки та навіть дракон. У Дніпрі пройшло відкрите тренування для учасників проєкту «Університет третього віку». Зібралося понад сотню спортсменів та гостей. Сам захід проходив у традиційній китайській стилістиці. 

Більш ніж сотня дніпрян поважного віку зібралися разом у парку Шевченка. Головним гостем на заході став справжній китайський дракон, з якого тренування і починається. Саме дракони у китайській міфології — одні із основних стародавніх символів сили, мудрості та лідерства.

Після виступу гостя з Китаю починається тренування із гімнастики. Пані Аліна займається цим видом спорту ще з 2008 року. Каже: завдяки китайській гімнастиці наповнюється енергією.

«Метод реабілітації “Плейстик” дуже важливий для людей поважного віку, для серцево-судинної системи, для рівноваги, для психоемоційного стану», — говорить Аліна Дьоміна, дніпрянка.

Тренерка Світлана розповідає, що «Плейстик» дозволяє відчувати і духовне. 

«Координація рухів і правильні стойки, які дають нам енегрію відчути. Енергію Ці. Вона відчувається, і тоді ти входиш в раш, і вже йдеш по цій енергії і пливеш по цій енергії», — пояснює Світлана Івденко, тренерка з китайської гімнастки.

Захід проходить у межах спортивно-оздоровчого марафону «Рухайся у ритмі свого міста». На ньому учасники демонструють вміння, набуті на заняттях в «Університеті третього віку».

«Такі заняття у нас проходять у різних районах міста, сьогодні зібралися всі групи, які займаються цим напрямом, вони давно тренувалися. А сьогодні покажуть, що вони навчилися і чого досягли в цьому напряму», — звітує Маргарита Прядка, представниця департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР.

Спільні тренування просто неба покликані познайомити містян із цим спортивним напрямом. 

Читайте також: Метро Дніпра — центр соціального життя під час війни