Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В одному з парків Дніпра провели масштабне прибирання

Навіть попри війну у Дніпрі продовжують доглядати за зеленими та рекреаційними зонами. Так, починаючи з квітня парк «40-річчя визволення Дніпропетровська», який розташований на території більше 10 гектарів, вже тричі повністю викосили. Але це далеко не все. Що роблять на території та як зараз виглядає парк – далі.

Парк «40-річчя визволення Дніпропетровська» – колишнє міське кладовище. Тут ховали військових, загиблих під час Другої світової війни. Сьогодні для дніпрян парк представляє пішохідну транзитну артерію, яка поєднує проспект Богдана Хмельницького та вулицю Титова з проспектом Гагаріна.

Любов Чадіна, начальниця відділу благоустрою комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради: «Наприкінці 21-го року цей парк був переданий на баланс нашого підприємства. Масштабні роботи з капітального будівництва ще не проводилися, але ми підтримуємо територію парку в належному вигляді. Проводимо прибирання території, підмітання алей, збирання випадкового сміття».

Восені минулого року в парку встигли прибрати опале листя, попередивши таким чином ймовірність виникнення грибкових інфекцій на деревах, пояснюють представники профільного КП «Міська інфраструктура». У нинішньому сезоні на території зеленої зони провели масштабні роботи з розчищення території. Щодня роботи з благоустрою тут проводять не менше 5 кваліфікованих спеціалістів.

Любов Чадіна, начальниця відділу благоустрою комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради: «Це викошування газонів, у цьому році вже тричі проводилися викошування газонів, продовжуються роботи в цьому напрямку. Проводяться роботи з підняття крони дерев, щоб парк гарно проглядався, не були “сліпих зон”, щоб людям було безпечно».

А ще тут видаляють пристовбурові парості і постійно прибирають сміття. Адже впродовж доби крізь зелену зону парку проходять близько тисячі місцевих мешканців та гостей міста на Дніпрі.

Тетяна, дніпрянка: «Доволі часто ходимо сюди, практично кожен день. Або в “Дафі” йдемо на прогулянку, або просто гуляємо. Тут тихо, спокійно, дуже комфортно. Раніше парк був занедбаний, зараз його почистили».

Світлана, дніпрянка: «Він дуже гарний, дуже чистий. Ходимо відпочивати. Дуже подобається».

За словами представників комунального підприємства «Міська інфраструктура», роботи з розчищення території несуть користь як для флори парку – для рослин тут створили ефект провітрювання – так і для естетичного вигляду затишної рекреаційної зони.