Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В області «реанімують» історичну будівлю спорткомплексу «Дніпровець»

У селищі Дніпровське Кам’янського району взялися за реконструкцію місцевого спорткомплексу із басейном. Будівля – поряд з оновленим стадіоном. Нині тривають демонтажні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«На Дніпропетровщині у розпалі новий інфраструктурний рік. В області продовжуємо оновлювати дитячі садки, школи, стадіони та міські арени. Працюємо і над модернізацією двох басейнів. Один – у Марганці. Інший – у селищі Дніпровське», – заначив Валентин Резніченко. 

Реконструкція об’єкту – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Спорткомплекс «Дніпровець» звели ще у 1963 році. Там проводили універсіади, змагання між командами дівчат та хлопців. Для дорослих та дітей працював басейн. Майже за шість десятиліть будівля стала аварійною. Покосилася покрівля, зносилися комунікації, стали трухлявими дерев’яні вікна. 

«Відроджують наш басейн, який не бачив води вже не один десяток років. Це оновлення спрямоване на благо людей. Буде тепло, буде добре, буде гарно. Гостинно прийматимемо усіх мешканців Дніпровського і гостей селища», – запевнив директор спорткомплексу «Дніпровець» Володимир Кусий.

Він додав, що селище матиме потужну спортивну базу. На ній зможуть проводити збори професійні футболісти, баскетболісти, волейболісти, плавці, боксери, легкоатлети.   

«Мали нагоду у 2021 році осучаснити стадіон «Дніпровець». Зараз для нас велика честь проводити реконструкцію спорткомплексу. Приводимо будівлю до ладу за сучасними технологіями. Подбаємо про її енергозбереження. Відновимо басейн», – розповів гендиректор компанії-підрядника Сергій Гавриленко. 

Будівельники на етапі демонтажу. Всередині оздоблять тренерські, роздягальні, спортивну і тренажерні зали, адміністративні приміщення. Оновлять басейн. Він 25-метровий, на 4 доріжки. 

Мешканка селища Тетяна згадує, як раніше працювала вчителькою. Вона водила учнів займатися на стадіоні та плавати в басейні. Були спортивні години. 

«Ми дуже чекали на реконструкцію. Мати поряд такі об’єкти – велике щастя. Із задоволенням відроджуватимемо втрачені спортивні традиції», – наголосила Тетяна. 

Читайте також: У Дніпрі Платформа мистецьких шкіл запрошує долучитись до семінару