Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В. Нікітін: «Українські миротворці добре себе зарекомендували у залагодженні конфліктів»

Українські миротворці дуже добре себе зарекомендували у залагодженні багатьох локальних конфліктів.

Про це заявив пропозиціонер Вадим Нікітін у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На його думку, героїчною можна вважати участь у врегулюванні Югославської кризи в середині 90-х років. Також він нагадав, що партія “Пропозиція” зосереджує свою роботу на питаннях місцевого самоврядування.

Однак, центральна влада має гарантувати безпеку і захист держави від зовнішнього ворога. Але вона, на жаль, задіює не всі міжнародні важелі. Вадим Нікітін наполягає на впровадженні воєнного стану і додає, що без нього, з правової точки зору, застосування Збройних сил в антитерористичній операції є сумнівним. А це ставить під загрозу правовий статус учасників АТО. Він також наголосив на ключовій ролі добровольчих батальйонів, які першими стали на захист України.

Вадим Нікітін, депутат Кропивницької районної ради, фракція політичної партії “Пропозиція”: “Дайте відповідь самі собі на таке запитання – як ви ставитесь до того, щоб зараз, коли ми маємо загрозу продовження вторгнення в Україну російських військ, на порятунок нашого з вами життя, життя наших дітей, рідних і близьких прийшли миротворці армії США, Європи, Балтії і всіх дружніх країн? Я думаю, що ніхто би не відмовився. Факт визнання ООН війни надає право країні-члену вимагати від Організації Об’єднаних Націй направлення миротворчого контингенту для виконання миротворчої операції. Але ми чомусь не визнаємо факт війни. Відтак, у нас немає юридичного права звернутися до ООН щодо надання нам миротворчого контингенту”.