Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В електронному додатку «Д-транспорт» з’явилися нові функції

Де мій тролейбус і трамвай? Рух маршрутів дніпровського електротранспорту можна побачити у мобільному додатку. З початку повномасштабної війни електронний застосунок закрили через небезпеку для пасажирів. Нині його відновили і навіть покращили. Які функції має доступний додаток «Д-транспорт» і чи врахували розробники усі побажання дніпрян? 

«Якщо ми натиснемо галочку на дану іконку, то ми бачимо, що в нас залишиться лище 5 одиниць, тому що одна одиниця не низкопола». 

Перед великими моніторами демонструють чергову функцію, яка з’явилася у міському додатку «Д-транспорт».

Дар’я Полякова, заступниця начальника оперативно-диспетчерського відділу КП «Дніпровський електротранспорт»: «Ми додали для громадян з обмеженими фізичними можливостями відображення рухомого складу. Якщо раніше відображався весь рухомий склад, на лінії який знаходився, то зараз громадяни з обмеженими фізичними можливостями можуть натиснути клавішу та побачити лише рухомий склад на даному маршруті, який їх цікавить, який низькополий». 

Бачити, у який час рухаються тролейбуси, оснащені пандусами — це відповідь на запити громадян, пояснюють фахівці. У Дніпрі вдосконалюють транспортну систему, тому сучасні засоби високо оцінюють користувачі.

«Ось сам додаток «Д-транспорт». В ньому є вкладки «улюблений вид транспорту». Тобто, наприклад, мені подобається 5-й трамвай. Ти їздишь ним. Тому я добавив його».

Антон Батура — активний користувач додатку «Д-транспорт». Студент каже: ця програма допомагає суттєво економити час.

Антон Батура, студент: «Це допомогає мені ефективно використовувати свій час та не запізнюватись. Раніше, виходячи на зупинку, я не міг знати, коли буде потрібний мені транспорт. Один раз я майже 30 хвилин чекав на транспорт. Тоді йшов дощ, тоді були затори на доргах, тобто цей час очікування я міг провести вдома, а не стояти на холоді».

У застосунку «Д-транспорт» відображаються всі міські маршрути. Диспетчери моніторять ситауцію на дорозі, і у разі змін оперативно вносять у додаток. Попереджають дніпрян про форсмажори на дорогах. Це і відрізняє дніпровський додаток від тих, що діють в інших містах.

Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт»: «Кожні зміни на маршрутах ми відображаємо у застосунку. Також ми добавили функцію улублених маршрутів та маршрутів закріплених — це ті маршрути, які можна відображати зараз на головній сторінці. Тобто, коли людина відкриває застосунок, то в неї одразу відображаються маршути, які вона закріпила».

Зараз фахівці вдосконалюють функції закріплених маршрутів. На прохання городян їхній перелік розширять від 5 і більше. А ще у дніпровському додатку відсутня реклама. Це також зробили на прохання містян, які вважають, що зайві повідомлення тут недоречні.