Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В будинках ОСББ відкрили локальні штаби допомоги захисникам

Дніпряни продовжують об’єднуватись заради одного – перемоги. В своїх будинках жителі почали створювати міні-штаби для збору допомоги нашим захисникам. Список цих локацій – у сюжеті.

«Носки мужские новые, белье мужское новое, солярка продолжает быть нужна, бронежилеты, медикаменты нужны любые – обезболивающие, от простуды, кровоостанавливающие, жгути».

Будинки ОСББ також об’єдналися заради захисту і допомоги бійцям. У своїх будинках вони зробили локальні центри. Зв’язок підтримують через чати, де їм вже пишуть інформацію куди та що потрібно.

Анджеліка Кутова, заступниця голови правління ОСББ Пісаржевського: “У нас тісний зв’язок з ОСББ Писаржевского, 11, дуже тісний. Тому ми в такому контакті. Всім іншим ОСББ: є така група ОСББ або тероборона, і ще є школа управдома, і я туди кидаю інформацію, звідти іншу інформацію. І таким чином ведемо зв’язок».

В групах будинків є список центрів, які знаходяться в кожному районі. Там є адреси та номери телефонів для зв’язку. Люди в чатах також під час сирен підтримують зв’язок. Одне із завдань голови правління – проконтролювати та поінформувати людей, де їм можна сховатися під час тривоги. А також контролювати, щоб люди не вірили у фейкові новини.

Владислав Макарець, координатор логістичного центру серед будинків ОСББ та шкіл міста: «Ми проводили інструктаж серед голів правління, оскільки до них більше всього звертаються за підвал, куди бігти. Потрібно розуміти види взагалі загрози – це і стрілецька зброя, це і коврове бомбардування, чи це ракетне. При кожному випадку потрібно орієнтуватися по ситуації. Наразі ми маємо розуміти, що якщо до сховища бігти далеко, не потрібно бігти, десь бігти, щоб не чекати нам черги. Потрібно користуватися простими укриттями – ванна, коридор між несучими стінами, під’їзди або підвали, коли  легко туди добратися. І це завдання якраз – проінструктувати своїх жителів – взяли на себе голови правління. От два-три дні вони з цим боряться, бо дійсно, доволі напружена ситуація серед населення. Також ті, хто можуть допомагати розчищати підвали чи бомбосховища, які є неподалік, для того, щоб наступні додавалися в карту ситуаційного центру, яка зроблена міською радою».

Зараз комунікація в чатах повністю налагоджена, логістична група працює, щоб речей для наших захисників вистачало на усіх локаціях.
Також списки необхідного щогодини розміщує центральних штаб на своїх сторінках у фейсбук, інстаграм та телеграм.