Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В будівлі Адміністрації Новокодацького району облаштували укриття

Свіжий ремонт та готовність приймати дніпрян під час повітряних тривог. Сьогодні черговий по місту Артем Нідєлько перевірив облаштування укриття в будівлі Адміністрації Новокодацького району, яка розташована на просп. Сергія Нігояна, 77.

«У минулому році тут провели улаштування та ремонт найпростішого укриття. Воно розраховане на 50 осіб. Сюди вже неодноразово спускалися працівники адміністрації та громадяни, які знаходилися в будівлі. Тут є пандуси для потреб людей з інвалідністю, є санвузли, вентиляція, система оповіщення та пожежна сигналізація. Є місця для сидіння, а в сусідній кімнаті облаштовано Пункт Незламності, де можна підзарядити ґаджети чи випити чаю або води», – зазначає директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Крім того, в адміністрації є запаси питної та технічної води, а на випадок відключення електроенергії – генератор. Також в укритті працює інтернет.

Укриття облаштовані у всіх районних адміністраціях Дніпра, тому під час тривоги громадяни, які знаходяться у справах в їх приміщеннях можуть спуститися туди та перечекати повітряну тривогу.

У минулому році в укриттях проведено ремонт, а їх якість та безпечність затверджено актами від ДСНС.

Читайте також: Спортсмени з Дніпропетровщини вибороли «золото» чемпіонату Європи серед юніорів зі стрільби з пневматичної зброї