Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Усунення аварійних ситуацій у будинках Дніпра

Крівля без дірок та нове ліфтове обладнання. Черговий по місту Святослав Ткаченко перевірив проведення ремонтів у будинках ОСББ за програмою співфінансування. За 2023 рік департаментом з питань самоорганізації населення прийнято в роботу 406 заявок на співфінансування. З них 215 вже виконані, в роботі — 191: 120 з яких в торгах та 71 на стадії дефектування.

Будинок по проспекту Дмитра Яворницького, 20 збудований ще у 1951 році. Тож заміна крівлі – була надзвичайно актуальним та необхідним питанням.

Жителі подали заявку на програму співфінансування. Зібрали 25% від вартості робіт, решту 75% оплатили з міського бюджету. Тож в цьому році тут замінили жорстку крівлю у чотирьох під’їздах.

«Тепер люди дуже задоволені, тому що немає течі в квартири, немає проблем із попаданням бруду на наші горища. Тільки завдяки нашій програмі і місту ми можемо зробити ці дахи», – каже Наталя Абрамова, голова ОСББ «ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ»

Цей будинок бере участь у програмі не вперше. В подальшому планують замінити інші ділянки крівлі, ще на п’яти під’їздах із 14.

Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР:
«Є різниця між тим що була, і тим що є. Дуже якісні роботи були виконані, більш того що на ці роботи розповсюджується гарантія 36 місяців, тобто у будь-який термін в даний термін голова ОСББ має змогу звернутися до підрядника який усував цю аварійну ситуацію у разі такої потреби.»

Ремонтні роботи тривали місяць. А на вулиці Кремінна, 19 в одному із під’їздів оновили ліфт. Встановили італійську лебідку та нову станцію керування. У іншому повністю замінили кабіну на нову.

Леонід Мушкет, голова ОСББ «Кольська 19»: «Ліфтам як і будинку більше 38 років. Часто виходили із стою. Ну це ні в якому порівняні що було, за 38 років там і художні твори були, і запльовано. Другий під’їзд задоволений. Перший під’їзд, теж, привикають до найкращого, як то кажуть»

Ці роботи також провели за програмою співфінансування. Цей будинок з 2016-го року подає заявки на різні роботи. Минулоріч жителям відремонтували сантехніку.

«Роботи виконані якісно, як у першому під’їзді так і у другому, треба зазначити що осбб сплатило від загальної вартості ремонту – 10%, як це передбачено у програмі, інші 90% – повністю сплатила міськарада в особі департаменту з питань самоорганізації наслення ДМР» , – зазначає Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР.

ОСББ «Кольська 19» вже подали заявку й на наступний рік – планують продовжити капітальний ремонт ліфтового обладнання і в інших під’їздах будинку.

Читайте також: З початку жовтня в Україні очікується зростання захворюваності на COVID та грип: яка ситуація на Дніпропетровщині