Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Усі заклади охорони здоров’я Дніпропетровської області працюють на повну потужність і забезпечені всім необхідним, – ДніпроОДА

Лікувальні заклади області надають медичну допомогу як мешканцям регіону, так і переселенцям. Працює уся мережа центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії. Лікарі консультують пацієнтів, зокрема й при загостренні хронічних захворювань, щоб знизити навантаження на бригади екстреної медичної допомоги.

«Мешканці з інших регіонів, які зараз перебувають на території нашої області, при виникненні чи загостренні хронічних станів теж можуть звертатися до лікарів ЦПМСД. Їх обов’язково проконсультують і нададуть чітку маршрутизацію подальших дій», – розповіла під час брифінгу 6 березня заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Тетяна Квітницька.

Вона також підкреслила, що налагоджений зв’язок з медичною спільнотою західних областей у разі необхідності перевезення пацієнтів. Головне – стихійності та хаосу у роботі медичних працівників з пацієнтами немає.

За словами Тетяни Квітницької, за необхідності медична допомога надається й в укриттях лікувальних закладів: «Є електроенергія, вода, кисень, ліки, перев’язувальні матеріали, дезінфекційні засоби. Також продовжуємо робити щеплення проти коронавірусу. Тому, хто бажає вакцинуватися, зробити бустерну дозу, приходьте до кабінетів щеплень центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вакцини у наявності».

Учора, 5 березня, в області народилося 50 малюків.