Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Усі наші дії й кожна хвилина спрямовані на те, щоб росія визнала правду – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні розказав про дії України на дипломатичному фронті.

«Ми захищаємося. Відповідаємо на удари. Розвиваємо наші звʼязки з партнерами. Отримуємо допомогу. Забезпечуємо максимальну увагу світу до наших потреб. Впливаємо на глобальну дискусію. Пропонуємо та просуваємо нові санкції проти росії. Робимо все, щоб притягнути до відповідальності кожного покидька, який прийшов на нашу землю під російським прапором і вбивав наших людей. Катував наших людей. Руйнував наші міста. Мародерив і знущався», — зазначив він.

Президент відмітив, що у відповідь агресор виправдовується та заперечує свою причетність до злочинів проти України.

«Причому, як і в усьому іншому, вони звинувачували нас, що війна почалася. Вони захопили Крим – а ми нібито винуваті. Вони знищили нормальне життя на Донбасі – а ми нібито винуваті. Вони збили малайзійський «Боїнг» – а ми нібито винуваті. Вони вісім років убивали людей, дітей на нашій землі – а ми нібито винуваті. Вони зруйнували найбільш могутній промисловий регіон сходу Європи – а ми нібито винуваті», — наголосив він.

Президент зазначив, що цей тиждень війни буде не менш важливим за попередні через підготовку росії до наступу на сході України.

«Російські війська перейдуть до ще більш масштабних дій на сході нашої держави. Можуть використовувати проти нас іще більше ракет, іще більше авіабомб. Але ми готуємося до цих їхніх дій. Ми будемо відповідати», — запевнив він.

Зеленський також обговорив з канцлером ФРН Олафом Шольцем притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності. За словами Президента, останнім часом позиція Німеччини почала змінюватися на користь України.