Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Усі медзаклади Дніпропетровщини працюють в єдиному медичному просторі, – заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА

Усі галузі охорони здоров’я незалежно від власників наразі працюють в єдиному медичному просторі. В області збережена повністю командна робота, єдине бачення надання медичної допомоги як вертикальної площини, так і горизонтальної. У нас відсутні хаотичні рішення та виклики. 

«Усі заклади охорони здоров’я первинної ланки працюють щодня й в режимі телефонування (а також месенджери), всі амбулаторні центри відкриті та працюють на приймання пацієнтів та надають медичні послуги, які вони можуть, – від профілактичних заходів й роботи з маломобільним населення. Також йде підготовка населення до надання самодопомоги, зараз вся мережа проводить відповідні тренінги з надання домедичної допомоги. Якщо у вас є такі потреби, звертайтесь до вашого сімейного лікаря чи прямісінько до центрів первинної медико-санітарної допомоги», – розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Тетяна Квітницька.

Вона додала, що служба екстреної медичної допомоги працює в повній готовності. Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога працюють цілодобово. Всі працівники – медичні та немедичні – на робочих місцях. Працюють усі стаціонари. У військовому шпиталі наразі всього вистачає.

«На сьогодні за ресурсами: все що нам потрібно для роботи – є. Ми працюємо зі штабами, організаціями, які чітко виконують наші прохання, якщо вони виникають. Прохання до жителів області: якщо хочете допомогти медичним закладам – самоорганізовуйтесь, координуйтеся з волонтерами. Також працюють і психологи, які надають безкоштовні консультації телефоном», – підсумувала Тетяна Квітницька. 

Куди зателефонувати для психологічної консультації у Дніпрі.