Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Уряд ухвалив постанову про примусову евакуацію дітей з Донеччини

Зараз триває примусова евакуація з Донецької області. Близько 10 тисяч мирних жителів перебралися в більш безпечне місце з 2 серпня. Координаційний штаб з евакуації очолила віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верешук.

Сім’ї, які виховують дітей, усиновлених, дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, патронатні вихователі та дитячі будинки можуть втрачати право на піклування про своїх дітей, якщо наражають їх на небезпеку та відмовляються від необхідної евакуації. Держава довірить долю цих дітей більш відповідальним вихователям, які вже перебувають у безпечних районах.

Нових вихователів визначатиме Національна соціальна сервісна служба на підставі інформації органів місцевого самоврядування про наявність прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, патронатних вихователів,  установ піклування про дітей, де передбачено цілодобове перебування малечі.

Відповідну постанову уряд ухвалив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів соціальної політики. Мінреінтеграції запустило документ, який спрямований на виконання рішення Координаційного штабу щодо примусової евакуації населення з Донеччини.