Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Уряд продовжив програму обміну ламп: пенсіонери зможуть безкоштовно отримати додатково по 5 світлодіодних ламп

В Україні пенсіонери можуть додатково отримати по 5 світлодіодних ламп в обмін на лампи розжарювання. Для цього потрібно прийти у відділення “Укрпошти” з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та діючим номером телефону.  Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Хочу подякувати усім українцям, які долучились до програми по обміну ламп, яка спрямована на зниження споживання електроенергії. В рамках реалізації першої та другої фази програми громадянами та юрособами було отримано більше 21 млн світлодіодних ламп. Це допомогло суттєво знизити навантаження на енергосистему країни. Наша ціль – замінити ще близько 18 млн ламп розжарювання на енергоефективні лампи, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни. Особливо актуально це в зимовий період. Тому Урядом було прийнято рішення впровадити додаткову можливість для пенсіонерів отримати по п’ять світлодіодних ламп безпосередньо у відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта», – наголосила Юлія Свириденко.

для обміну пенсіонерам не потрібно одразу приносити старі лампи, їх можна буде віддати протягом місяця з моменту отримання п’яти додаткових світлодіодних ламп.

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.

Скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки. 

Читайте також: 3 срібла та 2 бронзи вибороли дніпровські спортсмени на Чемпіонаті України з дзюдо