Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Уряд планує популяризувати читання серед українців: розроблено план дій на 10 років

Кабмін 3 березня схвалив Стратегію розвитку читання на 2023–2032 роки «Читання як життєва стратегія», розроблену Міністерством культури та інформаційної політики, повідомляють у пресслужбі Міністерства культури України.

На жаль, споживання «швидкої» інформації із соцмереж та телебачення в українців стало переважати над читанням. Стратегія передбачає популяризацію читання як свідомо обраного дозвілля, освітньої практики та способу саморозвитку.

«Читання має об’єднувати українців, виконувати завдання національної консолідації, модернізації та розвитку української культури, зміцнення й розвитку нашого потенціалу. Також ми маємо підтримувати наших видавців, авторів, перекладачів, створювати сприятливі економічні умови для розвитку бізнесу в сфері книговидання та книгорозповсюдження», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Реалізація Стратегії відбуватиметься у три етапи за двома напрямами:

Читайте також: Відвідати майстер-класи та поринути у світ книги можна у Централізованій системі публічних бібліотек для дорослих у Дніпрі.