Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Улюблений ресторан Загіда Краснова «Міміно» працює без води

7 ресторанів на набережній Дніпра все ще без водопостачання. У минулих випусках наші журналісти розказали як із ситуацію справляється афільований до Загіда Краснова «Ріо». Цього разу ми підготували репортаж про ресторан «Міміно» – його працівники виявилися більш винахідливими.

Третій день 7 закладів на набережній Дніпра без води – комунальне підприємство «Дніпроводоканал» зупинило постачання через відсутність або завершення строку дії договорів. Афільований до Загіда Краснова «Ріо» вже припинив роботу.

– «Ріо», добридень.
– Добридень. Скажіть, будь ласка, заклад працює, до вас можна завітати?
– До кінця тижня ми зачинені.

А от сусідній до нього ресторан «Міміно» продовжує приймати гостей без належних санітарних умов.

Добридень, кафе «Міміно».
– Добридень. Скажіть, будь ласка, заклад працює? До вас можна завітати?
– Заклад працює. Як і всюди – при наявності документів, що підтверджують вакцинацію.
– Вам вже воду дали? Можна скористатись вбиральнею, руки помити?
– Воду не дали, руки можна помити. Ми закупили води.

Адаптуватися і знаходити лазівки для власників «Міміно»— звична практика. «Улюблений ресторан Загіда Краснова», як його називають у мережі, розпочав свою діяльність із юридичних хитрощів та загравання з законом, кажуть адвокати.

Дмитро Бутко, адвокат, фахівець з питань землі і нерухомості: “Мимино было узаконено через решение Никопольского суда в 2010-2011 году, которое было вынесено не по подсудности, то есть с нарушением территориальной и предметной подсудности. То есть по кодексам того времени и новым кодексам, узаконение недвижимости должно было происходить, рассматриваться, по месту нахождения самого имущества”.

Земля під «Міміно»  належить місту, і дозволів будувати на ній власникам ресторану ніхто не надавав. До того ж адвокати заявляють: невідомо, чи платили власники «Міміно» пайову участь місту, а це доволі великі гроші – 10% від вартості будівництва.

Дмитро Бутко, адвокат, фахівець з питань землі і нерухомості: “В бюджет города, скорее всего, ничего не упало. Если будут поданы соответствующие апеляции, то это грозит сносом”.

Всі ресторани, що до вподоби Загіду Краснову – чи то «Ріо», чи «Міміно» – зведені у водоохоронній зоні.

Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: “Водоохоронна зона є природоохоронною територією господарської діяльності, що регулюється. У межах водоохоронної зони виділяються саме ділянки під прибережні захисні смуги. Це все покликане для збереження чистоти водоймищ України і запобіганню їх засміченню і забрудненню”.

Правило про 100 метрів від води на заклад, з якихось причин не діє. Зберігають природу у «Міміно» теж у власний спосіб — продовжують забудову вглиб Дніпра. До речі, за традицією афільованого до Загіда Краснова «Ріо», парковку «Міміно» облаштували прямісінько на набережній.