Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Укрзалізниця змінила правила оформлення та повернення квитків

У компанії зазначають, що старі правила вже не відповідали сучасним потребам пасажирів та залізниці. 

Відтепер квитки для груп можна оформити онлайн. Раніше це можна було зробити тільки в письмовому вигляді особисто.

Також офіційно дозволено повертати пасажиру повну вартість квитка і половину вартості плацкарти, якщо він повертає квиток не менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда (раніше – не менше ніж за 9 годин), а також дозволено повертати повну вартість квитка (а не 10%, як було раніше) після відправлення поїзда (не більше, ніж за годину після відправлення; вартість плацкарти при цьому не повертається, а повернення квитка після відправлення можливо тільки офлайн).

Крім того, осучаснено терміни та визначення. Наприклад, визначення «дитина-інвалід» замінили на «дитина з інвалідністю», а визначення «інвалід війни» замінено на визначення «особа з інвалідністю внаслідок війни».

У компанії врегулювали питання замовлення перевезень автомобіля через електронні сервіси та уточнили порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин. 

Також введено нову категорію поїздів, якої раніше юридично не існувало – місцеві поїзди, пристосовані для зʼєднання інфраструктури різних видів транспорту, а також визначено порядок оформлення, проїзду та повернення проїзних документів для такого сполучення.

Читайте також: «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель»: Укрпошта випустить поштовий блок, присвячений містам Київщини