Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Укриття в будівлі Дніпровського державного медичного університету на площі Соборній працює цілодобово

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики побував сьогодні в укритті Дніпровського державного медичного університету на площі Соборна, 2. Він перевірив його облаштування та доступність у будь-який час доби.

«Це укриття повністю забезпечує потреби медичного університету, адже було створено такий графік навчання, який дозволяє аби тут помістилися і працівники університету, і студенти, і громадяни, які в нього навідаються. Це укриття знаходиться в приміщенні колишнього тиру, тому є повністю безпечним і готове стати прихистком для 200 осіб. Їх кількість визначається відповідно до площі приміщення укриття», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

В укритті є запаси технічної та питної води, санвузли, шанцевий інструмент та додатковий аварійний вихід. Крім того, в укриття проведено освітлення, а на випадок відключення електроенергії є генератор. Завдяки роботі Wi-Fi є можливість проводити лекції навіть під час тривоги.

«У нас є обов’язковий медичний набір, в ньому є все необхідне. Також ми на наступному тижні ми розпочинаємо курси базової невідкладної допомоги для викладачів кафедр і кожна локація буде забезпечена ще більшою аптечкою. Там будуть і турнікети, і мішок Амбу. Це такий набір, який дозволить надати долікарняну допомогу, як здобувачу освіти, так і людині, яка під час тривоги прийде в наше укриття. Кожне укриття буде мати сертифікованого спеціаліста для надання медичної допомоги», – розповів перший проректор Дніпровського державного медичного університету Ігор Шпонька.

Загалом у медичному університеті є 3 укриття у різних корпусах. Всі вони працюють цілодобово і готові приймати дніпрян під час повітряних тривог.

Читайте також: У Дніпрі учасники Університету третього віку займаються бачатою