Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Укрпошта” збудує у Дніпрі масштабний сортувальний комплекс за 49 мільйонів доларів

У Дніпрі зведуть автоматизований сортувальний комплекс Укрпошти. Він стане основним центром обробки поштових відправлень для Центральної України. Договір на будівництво підписали у ДніпроОДА під час Міжнародного економічного форуму DEF-2021.

«Дніпропетровщину, яка знаходиться в серці країни, ми розвиваємо з точки зору сполучення з іншими регіонами. Для нас важливо, щоб область була представлена «на рівні» і Укрпоштою, – сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. – Укрпошта буде оновлюватися. І ми це  побачимо дуже скоро».

Повністю автоматизований сортувальний комплекс зведуть неподалік від дніпровського аеропорту. Його збудують на місці колишнього шинного заводу.

«Дніпровський сортувальний комплекс буде потужним хабом для Центральної України. Адже область межує із 7 іншими регіонами. А у самому місті розташовані головні офіси великих компаній. Зокрема, ритейлерів, для яких швидка та якісна доставка до кінцевого споживача вирішальна», – сказав Ігор Смілянський.

У сортувальному комплексі обладнають зону приймання, обробки та сортування преси, листів та відправлень. Окремо – кур’єрської доставки. Він працюватиме 24/7.  Щогодини там оброблятимуть до 35 тис посилок та до 15 тис – письмової кореспонденції.

Відбір підрядника на будівництво сортувального центру проводився через систему електронних закупівель РroZorro. За умовами тендера, будівництво сортувального центру обійдеться в $49 млн з ПДВ. Завершення всіх робіт зі зведення сортувального центру заплановане до першого півріччя 2023 року.
Укрпошта та переможець торгів укладають договір оренди терміном 8 років із можливістю купівлі-продажу протягом терміну оренди.

Проєкт втілять за співфінансування Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.

Читайте також: У ДніпроОДА відкрили фотовиставку до Дня Гідності та Свободи