Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Укренерго» вимушене знову залучати з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії та Польщі

Вчора, 7 грудня, вранці в енергосистемі був зафіксований рекордно високий за цей опалювальний сезон рівень споживання. Добовий максимум споживання вчора був на 4% вище, ніж відповідний показник 6 грудня.  Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Сьогодні зранку Диспетчерський центр «Укренерго» знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду.

«Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію», — наголошують в Укренерго.

Окупанти знову атакували одну із ТЕС ДТЕК на сході — втретє за добу. Обладнання підприємства зазнало пошкоджень. На щастя, обійшлося без постраждалих, повідомили в компанії.

В іншому регіоні в аварійний ремонт вийшов один з енергоблоків. Ще на деяких блоках ТЕС тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений сьогодні знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт.

Читайте також: Адреси діжок з водою для мешканців, які через масштабну аварію лишились без води