Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Українці просять запровадити у соцмережах нові емодзі: де підписати петицію

У кожній розмові, діалозі чи текстовому повідомленні українці запитують один одного: «Привіт, як ти?». Це висловлювання вже стало чимось більшим за турботу. Але свого емодзі символ єдності українського народу ще не має.

З закликом українізувати месенджери та соцмережі до консорціуму Unicode звернувся міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Про це він написав у Telegram.

«– Привіт, як ти?
– Все ок. Українізуємо месенджери та соцмережі.

Після слова «соцмережі» мав би бути класний український смайлик на додаток до прапору, але таких символів наразі не існує. І це при тому, що найтепліші слова підтримки українцям звучать ледь не у кожній розмові, діалозі чи текстовому повідомленні, – йдеться у повідомленні міністра. – Саме тому звернувся до консорціуму Unicode, аби на платформах Apple, Android, Meta та Twitter нарешті з’явилися спеціальні українські емодзі. Ця ініціатива не лише допоможе Україні, а й об’єднає світ у підтримці незламного українського народу».

Підписати відповідну петицію можна за посиланням. На момент підготовки тексту ініціативу підтримали 3 тисячі 268 користувачів соцмереж.