Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Українських олімпійців зустріли в аеропорту: Магучіх прокоментувала скандальне фото

Сьогодні, 12 серпня в аеропорту «Бориспіль» відбулася зустріч медалістів Олімпійських Ігор у Токіо. Під час неї легкоатлетка з Дніпра Ярослава Магучіх прокоментувала скандал, що виник через її фото з російською спортсменкою Марією Ласіцкене.

«Я пишаюсь тим, що підіймаю український прапор, що лунає наш гімн. Ми всі традиційно привітали одна одну. В тому не було ніякої політичної позиції», — пояснила вона.

Вона також зазначила, що не заперечує війну між Росією та Україною та підтримала українських воїнів.

«Я не хочу заперечувати що йде війна між Російською Федерацією та Україною. […] Я дуже шаную воїнів які змагаються за те, щоб ми могли виступати на міжнародних змаганнях», — додала спортсменка.

Раніше ми повідомляли, що Ярослава Магучіх зробила кілька спільних фото із росіянкою Марією Ласіцкене, яка посіла перше місце в стрибках у висоту. Через це українку розкритикували у соцмережах, зазначивши, що Ярослава, як офіцер ВСУ, обіймалася з офіцером країни-агресора. У Міноборони України пообіцяли поговорити зі стрибункою після її повернення з Токіо і пояснити існуючі «обмеження».

Також варто відзначити, що згідно з оновленого світового рейтингу World Athletics, дніпровська спортсменка стала найсильнішою стрибункою у висоту. Вона набрала 1402 бали і випередила росіянку Марією Ласіцкене.