Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Українські пісні звучатимуть кожну годину у європейських радіоефірах”, – Олена Зеленська

Українці можуть запропонувати свої улюблені композиції для закордонних слухачів.

Перша леді України Олена Зеленська анонсувала, що кожна година у європейських радіоефірах буде починатися з українських пісень. Про це дружина президента написала у соцмережі.

«Чи потрібна музика, коли війна? Чи доречна пісня у важку хвилину? Коли дивишся такі відео, розумієш: потрібна, як ніколи», – написала Олена Зеленська.

Вона нагадала, що ворог зруйнував музей в Іванкові, де зберігалися роботи Марії Примаченко, і Музей українських старожитностей у Чернігові. «Але наша пісня – це те, що не знищити. Вона має особливу суперсилу – додавати нам життя й наснаги, піднімати бойовий дух. Тому саме зараз спільно з Мінкультом ми реалізуємо ініціативу, завдяки якій українська пісня зазвучить іще голосніше. Міністерство вже має попередні домовленості з Європейським союзом радіомовлення, щодо того, щоб кожна година у європейських радіоефірах починатиметься з пісень незалежної України, якою вона завжди буде», – повідомила перша леді.

Європейцям вже відомі українські виконавці. «Пам’ятаєте, як під Руслану він (світ – ред.) вивчив «Дикі танці» на Євробаченні-2004? А як плакав під історію роду й народу від Джамали у 2016-му? «Лаша тумбай»-2007 від Вєрки Сердючки – досі світовий дискохіт. До речі, з минулого тижня це офіційно – «Раша, гудбай», про це повідомив сам Андрій Данилко», – написала у соцмережі Олена Зеленська.



Олена Зеленська запропонувала разом створити перелік українських хітів для європейського слухача. «Мій особистий топ-3 зараз: «Така, як ти» Святослава Вакарчука. «Ні обіцянок, ні пробачень» Віктора Павліка. «Тримай» Христини Соловій», – поділилася уподобаннями дружина президента.

До створення списку для закордонних радіоефірів можна долучитися в коментарях за посиланням.