Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Українські пісні — перші в чартах ТікТока

Колись забуті українські пісні нині розривають інтернет. Один з прикладів — пісня «Парова машина». Коротке спонтанне відео, на якому 20-річна Ярина Квасна співає «Парову машину», розлетілось ТікТоком та неочікувано для самої дівчини зібрало мільйони переглядів у соцмережі. Що з українського ще знаходить відгук у соцмережах?

«Ось так українські тіктокери зробили популярними наші старі пісні. Нині в соцмережі тренд на все українське. Мільйони переглядів і вподобайок останнім часом у пісні про чоловіка Герасима».

«Чоловік, Герасим, а я — твоя кудла,
Через твої конопельки я трошечки схудла».

Колись забуті українські народні пісні знайшли друге життя у мережі.

Роман, дніпрянин: «Це 100% «Парова машина» залетіла отак, і Даха Браха, якщо я не помиляюсь. А особливо ремікси під неї роблять такі круті. Я бачив і тік-токи іноземців під цю пісню, і це дуже гарний бренд для нашої країни».

Яна, дніпрянка: «До речі, сьогодні скролила, бачила «Чоловік Герасим» — це реально тема, ви взагалі чули? Там такий чувавок під мелодію — це дуже круто».

На слуху зараз пісня про «чоловіка Герасима». Вперше на просторах інтернета ця пісня пролунала від народного колективу з села Козацьке Чернігівської області.

Інтернет «розриває» і автентична пісня «Парова машина». Усе завдяки 20-річній Ярині Квасній. Коротке відео, на якому Ярина співає «Парову машину», розлетілось ТікТоком. Неочікувано для самої дівчини, «Машина» зібрала мільйони переглядів.

Ярина Квасній, виконавиця пісні «Парова машина»: «Я не знала, як на це реагувати, чи реагувати взагалі. Я в ТікТоці просто недавно. Мені здалося, що це окей, ремікси. Мені здавалося, реміксують будь-що, будь-які фрази, сказані десь в мережі. Мені це не здалося чимось. Коли вже почали писати, які люди ці ремікси створювали, то ось: «Може дозволиш викласти ремікс, викласти на офіційні всі?» Я така: мг, ясно. Там ще і договор якийсь».

«Була в мене парова машина,
А я її продала.
А за тії гроші музики хороші
Найняла, найняла».

У дитячих колективів ця пісня вже в репертуарі для виступів на великих сценах.

Марина Левіна, керівниця зразкового ансамблю сучасної пісні «Співаночка»: «Все, що давно забуте, воно наше національне, воно наше коріння. Звичайно, воно може бути зараз дуже в тренді, може бути новим, модним, цікавим для нашого сьогоднішнього слухача. Але на рахунок «Парова машина», но мені здається, то щось таке, зв’язане з військовими, щось таке завзяте, веселе».

Але що ж таке ця парова машина? Варіантів в соцмережах було багато, один з яких — вкрай неочікуваний.
Найпопулярніша версія все ж — просто двигун.

Українська пісня помалу перетворюється на всесвітній тренд. Ми продовжуватимемо слідкувати за соціальними мережами. 

Читайте також: Дніпряни сьогодні зможуть побачити парад планет