Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Україні потрібно створити «бюро відплати», — Геннадій Корбан

– Ракетний удар по багатоповерхівці на Перемозі – це цинічний військовий злочин, акт геноциду. Ви ініціювали пошук та опублікували дані тих, хто наказав і безпосередніх виконавців теракту. Як тепер домогтися, щоб злочинців спіткала справедлива відплата?

– Я вже багато разів на цю тему говорив, що в принципі на рівні держави мають бути прийняті якісь рішення про створення різних форм і різних структур, які здійснюватимуть відплату за загиблих мирних жителів насамперед. Є така практика в різних країнах, і в тому числі в Ізраїлі така практика, коли після Другої світової війни було створено так зване Бюро відплати. Це паралельна недержавна структура, яка щільно працювала з державними органами, зі спецслужбами, і вони по всьому світу шукали нацистських злочинців, привозили їх до країни і судили їх публічно, і так далі, і так далі.
Тому я сподіваюся, що ця практика, чи хоча б щось подібне, можливо, буде і в нас після того, як буде закінчено війну. І таким чином злочинці зможуть постати перед правосуддям.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/01/hennadii_korban_postrazhdali_na_peremozi_otrymaiut_do_2_mln_hrn.mp4