Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Україна половину запасу газу може віддати Коломойському: чим будемо топити

Минулої зими колапс в енергетичному секторі виник через недостатні запаси вугілля на ТЕС Рината Ахметова та ремонти на атомних станціях. Говорили, що Ахметов міг використовувати ситуацію задля шантажу і просування ідеї підвищення тарифів на електроенергію. Зараз ситуація не краще, проблеми майже ті ж самі. І до них додався ще й позов від Коломойського, який вимагає газ. Така собі деолігархізація в дії.

Сьогодні, 26 жовтня, у приміщенні Господарського суду міста Києва відбудеться засідання щодо повернення газу «Укрнафті» Ігоря Коломойського. Відповідачем по справі виступає «Нафтогаз». Питання лише у тому, на який обсяг газу погодиться державна компанія. Про це у соцмережі написав журналіст Юрій Ніколов.

«Завтра вранці Коломойський може отримати рішення суду про виїмку з “Нафтогазу” 9 мільярдів кубів газу – половини всього, що у нас є у сховищах. А якщо приватівці дотиснули нафтогазівців на підписання потрібних їм звірок, то Беня забере 15 ярдів, а це майже все, що є в України на зиму», – написав учора у Фейсбуці Юрій Ніколов.

Це старий позов напівдержавної компанії «Укрнафта» до «Нафтогазу» з вимогою сплатити за «блакитне паливо».

«Газ ще за часів Януковича нібито використовували для потреб населення, – йдеться у повідомленні. – А тоді його ціна була 1000 гривень. А зараз 1000 доларів. Тому Беня не дурень, він не хоче отримати у гривнях. Він хоче отримати назад газ. Щоб одразу продати його Україні по 1000 баксів».

Нагадаємо, що нещодавно суд вирішив, що держава повинна заплатити «Укрнафті» Коломойського гроші. Ця компанія лише на 40,1% належить олігарху, але керівництво все одно пов’язують з ім’ям колишнього очільника Дніпропетровської облдержадміністрації.