Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Україна переможе, бо життя завжди перемагає смерть: у Дніпрі народилась трійня

Наприкінці липня в одному з пологових будинків Дніпра вперше за 25 років народилась трійня.

Дамір, Тимур і наймолодший Мирон – днями у Дніпрі побільшало справжніх  козаків. В одному з пологових будинків Дніпра народилася довгоочікувана для родини трійня.

Мама синочків Оксана не тямиться від щастя. Каже, мрії здійснюються: довго марила про дітей, коли дізналась, що вагітна, хотіла сина. І коли з’ясувалося, що синів буде троє, навіть не повірила.

«Про вагітність я дізналась 25 грудня за допомогою тесту. Не повірила спочатку, думала, що бракований тест, тож пішла здавати кров. Коли приїхала до медзакладу і зробила УЗД, лікар  повідомив, що в мене трійня, не могла повірити», — розповіла молода мама Оксана.

Про те, що вагітність може бути багатоплідною, Оксана здогадувалася. Такі випадки були і в її сім*ї, і в родині чоловіка. А от для лікарів, які супроводжували вагітність, це було справжнім подарунком. Бо востаннє в цьому пологовому будинку трійня народжувалась більше 20 років тому.  Тож,  майбутньою мамою займалась ціла команда лікарів.   

“В акушерстві дуже багато відповідальності, а ми відповідали одразу за чотири життя – матері і трьох її дітлахів. Це була командна робота, дуже кваліфікована, дуже напружена і дуже відповідальна”, – каже завідувачка одного із пологових відділень Дніпра Катерина.

Допомагати молодій матусі з доглядом за синами буде велика родина, але найбільшою помічницею для Оксани буде її мама Тетяна. Бабуся згадує, звістка про вагітність доньки стала для неї новорічним подарунком: тепер разом будуть піклуватися про хлопчиків.

“Сльози радості. Хочу, щоб донька з дітками і чоловіком були щасливі, здорові, щоб дітки росли на радість бабусям і дідусям”, – посміхається мати.

Лікарі розповідають, Оксана прийшла ставати на облік в перші дні війни. І це був знак для всіх дніпрян і українців. Україна переможе, бо життя завжди перемагає смерть.