Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Удари по енергетиці: ворог хоче викликати колапс України, але Дніпро серйозно готувався з весни, – Корбан

У відвертому інтерв’ю журналістам телеканалу ДніпроTV голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів про наслідки ударів по енергетиці України, зокрема для Дніпра.

«Ворог змінив тактику та б’є по критичній інфраструктурі. Насамперед це енергетика, на ній зав’язане все.

Вибиваючи енергетику, ми втрачаємо і світло у будинках, і роботу підприємств – водоканалу, іншої критичної інфраструктури – електротранспорту, насосних станцій тощо. Ворог має намір викликати колапс у країні, особливо у наближенні зимового періоду. Ворог практично знищує нашу енергетичну інфраструктуру, це надзвичайно небезпечна ситуація.

Я цю ситуацію прогнозував ще в травні, боявся писати відкрито у Фейсбуці, бо розумів, що восени можуть почати удари по критичній інфраструктурі.

Можу сказати одне – місто серйозно готувалося до цього питання. Усі трансформаторні підстанції, у тому числі для електротранспорту, укріплені біг-бєгами, піском, спеціальними конструкціями.

Від прямого влучення ракети у трансформатор ці речі можуть і не захистити, але ворог не завжди б’є точно. Тож інфраструктуру треба захищати», – наголосив Геннадій Корбан.

Повне інтерв’ю можна подивитися тут: Геннадій Корбан: «Війна надовго, все треба плануватина три кроки наперед».

Читайте також: «Хотіли «мити чоботи в Ла-Манші», а будують 3-ю лінію оборони у Курській області», – мер Дніпра Філатов до окупантів.