Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі щодо воєнних злочинів росії – Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар по вокзалу в Краматорську, який 8 квітня здійснили окупанти.

“Це черговий воєнний злочин росії, за який кожен, хто причетний до його скоєння, буде притягнутий до відповідальності. Російські державні пропагандисти так поспішали перекласти відповідальність за цей удар на українські сили, що випадково видали винуватість росії.

Агенція «РИА Новости» опублікувала новину, що удар по Краматорську завданий, ще тоді, коли ракети були в повітрі. А напередодні інші російські пропагандисти поширювали погрози для всіх, хто рятувався з Донбасу залізничним транспортом.

Усі провідні держави світу вже засудили російський удар по Краматорську. Ми очікуємо твердої, глобальної реакції на цей воєнний злочин”, — зазначив Президент.

Також він розказав, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель приїхали до Києва та відвідали Бучу, щоб на власні очі побачити воєнні злочини росіян.

Зеленський повідомив, що Україна отримала запитальник, який є основою для підготовки висновку Єврокомісії щодо готовності України до переговорів про членство в ЄС. Він зазначив, що відповіді на нього Уряд підготує протягом тижня.

“Я переконаний в нашому успіху на цьому шляху. Я переконаний, що ми нарешті впритул наблизились до реалізації нашої давньої мети. Україна буде однією серед рівних у нашому спільному європейському домі. Україна буде членом Європейського Союзу. Мирною, суверенною, відбудованою державою. Ми це забезпечимо. Жодних сумнівів немає”, — наголосив він.