Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Я – Маріуполь»: центр для переселенців тепер відкрито і у Запоріжжі

Запоріжжя першим зустрічає маріупольців, які рятуються від війни, тож саме тут завдяки плідній співпраці Запорізької та Маріупольської міськрад відкрився другий в Україні центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь».

«Запоріжжя прийняло понад 115 тисяч маріупольців та з перших днів війни організувало потужну підтримку. У 2014-2015 роках наше місто так само приймало людей, яких ми завжди називали нові маріупольці. «Я – Маріуполь» – це аналог тих центрів підтримки сімей. Зараз через такі хаби підтримаємо але вже наших людей, які через війну втратили майже все. Тут маріупольці працюють для маріупольців», – зазначає мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Заступник міського голови Запоріжжя Олексій Нікіфоров, відкриваючи Центр, порівняв його роботу з Центрами надання адміністративних послуг, де в одному місці можна отримати допомогу за різними напрямками. Він зазначив, що місто підтримує таку ініціативу, адже це важливо для людей.

У центрі «Я – Маріуполь» надають психологічну, гуманітарну, соціальну, юридичну та медичну підтримку, допоможуть з пошуком роботи та зниклих.

Нагадаємо, днями такий хаб підтримки відкрився у Дніпрі. На черзі – Вінниця, Київ, Одеса, Львів, Кропивницький, Хмельницький, Івано-Франківськ та інші міста України.

Наразі «Я – Маріуполь» працює з 8:00 до 18:00 (вихідний – неділя) за адресами:

– м. Запоріжжя, пр. Соборний, 150А

– м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23.