Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У ВР зареєстрований проект Постанови про здійснюваний російською федерацією геноцид української нації

На сайті Верховної Ради опублікований законопроект №7250 про здійснюваний російською федерацією геноцид української нації.

В пояснювальній записці йдеться про те, що російське збройне вторгнення в Україну супроводжується численними воєнними злочинами. Зокрема, зафіксовані масові катування і вбивства цивільного населення, руйнування житлових та громадських будівель у населених пунктах, інфраструктури, позбавлення доступу людей до їжі, води, медичної допомоги, будь-яких засобів до існування та можливості залишити зону бойових дій чи зону окупації.

Окупанти цілеспрямовано вбивають на тимчасово окупованих територіях державних діячів, працівників освіти й культури, священнослужителів, громадських активістів. Рашисти депортують цивільне населення до росії, в тому числі викрадають дітей. Окупанти знищують пам’ятки української історії та культури, книжки, забороняють вивчення історії України та навчання українською мовою.

В сукупності дії рф на території України мають ознаки геноциду, визначені статтею ІІ Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, і спрямовані на знищення української нації.

Проєктом постанови пропонується: