Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У волонтерському центрі «Матері й дитини» провели подарункову акцію для малечі

Незабутий Кобзар – герой українського народу. До дня народження Тараса Шевченка у волонтерському центрі «Матері й дитини» провели подарункову акцію для малечі “Нас гуртують думки Кобзаря”.

Тринадцятирічний Михайло приїхав до Дніпра із Вугледара. Читаючи вірш Тараса Шевченка «Чума», намагається забути, як разом з бабусею тікав від війни. З прочитаним рядком згадує і про свою вчительку.

Михайло Колчанов, уродженець Вугледара: “Пам’ятаю, як в навчальних класах, коли в нас була вчителька, було дуже цікаво слухати українську літературу. Дуже було цікаво”.

Попри страшну війну, зі слів волонтерів, не слід забувати рими Кобзаря. До річниці величного українського письменника у центрі «Матері й дитини» для малечі провели подарункову акцію.

Дар’я Біла, волонтерка: “Сьогодні вирішили нашим дітям зробити подарунок. Всім хлопчикам та дівчаткам, хто згадає хто такий Тарас Григорович, хто розкаже якийсь уривок з вірша чи якісь цікаві факти про нього, отримає подарунок – книгу. Закуповували ми їх ще до війни, так як планували таку акцію в інших умовах”.

Сучасний «Кобзар» – це не тільки вірші, але й яскраві зображення українських символів. Якщо дитина ще не вміє читати, волонтери роблять це разом з нею.

Вікторія Трощилова, музична керівниця дошкільного закладу №258: “Дуже багато дітей знають хто такий Кобзар. Діти знають, що сьогодні його день народження. Із задоволенням читають вірші, ті, які постарше. А інші, більш молодшого віку, залюбки дивляться картинки. Ми із задоволенням їм читаємо, вони реагують і розуміють українську мову”.

Зі слів волонтерів, наша співуча солов’їна українська мова об’єднує народ і допомагає в боротьбі з ворогом.