Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У водоймах на місцях відпочинку дніпрян перевірили якість води

Мікробіологічна лабораторія Дніпровського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України провела дослідження води на 11 найпопулярніших локаціях відпочинку лівобережжя Дніпра.

А саме:

Дослідження проводились по 6 біологічним та хімічним показникам: інтенсивність запаху, концентрація кисню (ХСК), розчинений кисень, біохімічне споживання кисню (БСК-5), рівень забруднення (ЛКП), патогенні ентеробактерії.

За отриманими результатами аналізів води, як і минулого року, у всіх зразках виявлено завищений рівень концентрації кисню. Його показники знаходяться в діапазоні від 32 до 35 мгО2/дм3 при нормі до 30 мгО2/дм3 . Така концентрація вказує на цвітіння води, критичного впливу на організм людини вона не має.

На відміну від минулого року в трьох водоймах виявлено завищений рівень індексу ЛКП. Показник аналізує рівень забруднення водойми господарськими, фекальними і стічними водами. Перевищення виявлені в зразках води з зони купання в районі Інтеркорну на Південному, з озера Курячого на Лівобережному-3 та з пляжу на Сонячному. Спеціалісти купатися в цих місцях не рекомендують.

Нагадуємо, цього року міська влада Дніпра офіційно не відкрила жодної водойми для відпочинку. Тому рішення про купання – відповідальність персонально кожного.