Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Центрі дитячої та юнацької творчості облаштували комп’ютерний клас

15 девайсів для навчання дітей. В одному з Центрів дитячої та юнацької творчості Дніпра облаштували комп’ютерний кабінет. 

Сьогодні у нашому закладі відкриття комп’ютерної кімнати та гуртка IT-джуніор. Сучасний кабінет з проектором та 15 комп’ютерів. Центр дитячої та юнацької творчості на ж/м Придніпровськ запустив для своїх вихованців нову платформу для навчання.

14-річний Тимур з дитинства малює та завжди мріяв навчитися створювати свої картини вже на девайсі.

Тимур, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості: «Я прийшов на цей гурток, щоб навчитися малювати на комп’ютері артом. Я зараз малюю не на якихось там пристроях, а тільки на папері. Я планую заробляти гроші на цих малюнках, тому що я зараз не зовсім можу зрозуміти, на яку мені спеціальність. А малюнки я малюю».

Дитячу мрію втілили завдяки співпраці департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання з фондом «Глоба22». Облаштували кабінет, закупили меблі та встановили проєктор. І поставили комп’ютери зі спеціальними навушниками.

Олексій Савчук, керівник благодійної організації «Глоба22»: «Два місяці тому в нас з’явилися ноутбуки. Ми дивилися, як їх можна було б використати найкращим чином — це, як інвестиція — і щоб ними могли скористатись якомога більше дітей. Дуже важливим моментом тут є соціалізація, бо нема де спілкуватись, дуже не вистачає. Ми працюємо з дітьми, наша організація, вже більше року. І ми бачимо, як не вистачає соціалізації як маленьким, так і підліткам».

В кабінеті не тільки навчатимуть дітей комп’ютерної грамотності, а ще й допомагатимуть з вивченням англійської мови.

Тетяна Пальчун, директорка Центру дитячої та юнацької творчості: «Ми дуже вдячні, що нам благодійний фонд «Глоба22» та департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання допоміг в реалізації цієї мрії, цього проєкту. Дуже вдячні, раді».

Наразі вже набрані 2 групи по 15 дітей. Проте, в планах — долучити до занять ще дорослих та літніх людей.

Читайте також: На Дніпропетровщині відзначили понад 20 кращих науковців області