Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У центрі Дніпра відкрили одинадцяту міні-скульптуру

Для містян вже стало гарною традицією встановлювати нові бронзові міні-пам’ятки по всьому місту. Вони тішать своєю красою не тільки місцевих жителів, але й гостей міста. Цього разу такою міні – скульптуркою став бронзовий пилосос “Ракета”. Знайти його можна у центрі міста, навпроти будинку побуту. Це одинадцята подібна скульптура.

Сьогодні з самого ранку в центрі Дніпра, навпроти будинку побуту, зібрався натовп. Люди прийшли, аби взяти участь у відкритті нової, одинадцятої міні-скульптури, які вже стали справжніми родзинками нашого міста.
Пилосос “Ракета” тоді ще “Дніпропетровського агрегатного заводу”. У радянські часи він мав величезний попит, і не лише в Україні, а й в усьому СРСР.
Зараз такий пилосос вже не випускають, проте його маленька бронзова версія стала пам’яткою міста.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради” “Я пишаюсь нашою молоддю, яка започаткувала такий чудовий проект, що прикрашає наше місто та радує гостей, містян. І сьогодні даруємо 11 скульптурку. Хто дещо старше, пам’ятає, що цим пилососом можна було не тільки прибрати, а й білувати стіни, стелю, ну, і в цілому дуже гарно проводити час з родиною, готуючись до новорічних свят, да і до будь-яких свят”.

Встановили міні-версію пилососу «Ракета» на Короленко не просто так. У цьому є певний задум. Зі слів автору проєкту «Відчуй Дніпро» Карена Агаджаняна, саме у будинку побуту в радянський часи ремонтували та продавали такі пилососи.
Загалом по місту планують встановить ще 5 міні-скульптур. На створення однієї витрачається близько 3 місяців. Тож чекаємо на нові «родзинки».