Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У терцентрах Дніпра за програмою соцзахисту літнім людям надають безкоштовні послуги

Дніпро допомагає людям поважного віку. У терцентрах надають низку послуг літнім містянам безкоштовно. Це міська комплексна програма соцзахисту.

Ранкова руханка в Новокодацькому відділенні терцентру — обов’язкова процедура. Пів години фізичних вправ — то справжнє задоволення, стверджують підопічні. Ірина Пасько тут уже 4-й рік.

Ірина Пасько, підопічна Новокодацького відділення терцентру: «Дає заряд бадьорості, гарне самопочуття, кровообмін, травлення. Займаємося із задоволенням, бо це надихає нас. Вдома добре, а тут ще краще!»

Витриваліші займаються на тренажерах. У відділенні є кабінети психологічного розвантаження. Працюють гуртки творчості, рукоділля. А ще тут шиють фронтові торби для захисників.

Антоніна Дорошенко, підопічна Новокодацького відділення терцентру: «Шнурівки ці вставлять, затискачі, дрібна ручна моторика».

Любов Бубнова, підопічна Новокодацького відділення терцентру: «Так, сотню вже пошили і передали, і в них вкладатимемо листівки».

Листівки не прості, а з віршами і теплими побажаннями.

Інна, викладає рукоділля: «Про нашу Україну і блакитне небо, яке ми чекаємо».

В їдальні гарячий обід – за розкладом. І щодня нове меню.

Олександр Букрєєв, підопічний Новокодацького відділення терцентру: «М’ясне, салат, печиво, чай. Щодня змінюється меню».

Валентина Шабалова, підопічна Новокодацького відділення терцентру: «Колектив шалений, це так по-нашому!»

Маломобільним їжу доправлять прямо додому. Безкоштовне харчування і денне перебування передбачене міською комплексною соціальною програмою.

Ольга Мешко, директорка Дніпровського міського територіального центру: «Це найбільший відділ нашого територіального центру, у нас майже 3 тисячі підопічних. На все місто ми щодня 5855 обідів роздаємо, тут 660 людей приходять за обідами. Інші — це і на Кондратюка, і в Таромському».

Щоб отримати соціальну послугу від міської влади, потрібно звертатись до управління соціального захисту за місцем проживання.

Читайте також: У Дніпроптеровській ОВА спростували зліт цін на питну воду в Кривому Розі