Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У терцентрах Дніпра надають безкоштовні послуги людям поважного віку

Дозвілля і гарячій обід. Терцентри Дніпра надають безкоштовні послуги людям поважного віку. Це міська комплексна програма соціального захисту. 

Починається ранок у підопічних Самарського відділення терцентру.

Тетяна Самарець, медсестра лікувальної фізкультури: «Дихальна гімнастика – це за системою цігун. Ми все тіло насичуємо енергією».

Щодня тут збираються 30-40 людей поважного віку. Валентина Руденко відвідує центр з 2019 року.

«Приходиш сюди і відпочиваєш серцем та душею. Тут можна поспілкуватися, поділитись проблемами, посміятися, пожартувати, щось розповісти, потанцювати — відпочити на повну», — ділиться жінка.

У відділенні є кабінети психологічного розвантаження та фізичних процедур. Гарячий обід — за розкладом.

Алла Пустовойт, годує підопічних Самарського відділення терцентру: «Три рази ми отримуємо котлету та тричі курочку. Їдять із апетитом, приходять щодня».

Михайло Виставний, підопічний Самарського відділення терцентру: «Капуста, морква, буряк, каші, вермешелі, локшини, картопля».

Є гуртки різноманітної творчості та рукоділля.

Наталія Бєляєва, заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського терцентру в Самарському районі: «У такий нелегкий час це хороша підтримка для людей похилого віку. Ми є невеликим осередком великої комунальної установи «Дніпровський міський територіальний центр соціального обслуговування». Щодня ми працюємо з 8-ї до 17-ї вечора, охоче приймаємо всіх наших підопічних».

Безкоштовне харчування і денне перебування передбачене міською комплексною соціальною програмою.

Територіальні центри працюють у кожному районі Дніпра. Щоб отримати соціальну послугу від міської влади, потрібно звертатись до управління соціального захисту за місцем проживання.

Читайте також: У Кривому Розі відкрили перший в Україні офіс “Я – ветеран”