Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Синельниківському районі від вибуху касетного боєприпаса загинула дитина

На Дніпропетровщині від вибуху загинув хлопчик, який приніс додому касетний снаряд. Це вже шоста така смерть в області, повідомляють у ДСНС.

«У Синельниківському районі загинула дитина. 12-річний хлопчик знайшов ворожий боєприпас від касетного снаряду. Він приніс його додому. Вибухівка здетонувала. Дитина померла», – розповіла речниця ДСНС Дарина Цуркань під час брифінгу в Дніпропетровській ОВА. 

У Службі з надзвичайних ситуацій закликають не чіпати вибухонебезпечні предмети та викликати на місце знахідки рятувальників за номером 101 або поліцію — 102.

За цим трагічним випадком Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це інформує преслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, 8 травня 2022 року 12-річний хлопчик у с. Іванівка Синельниківського району підібрав нерозірваний заборонений касетний боєприпас та приніс на територію свого домоволодіння. Ворожий боєприпас здетонував в руках дитини. Від отриманих численних осколкових поранень він помер на місці.

Читайте також: У бою з окупантами загинув засновник Дніпровської асоціації велосипедистів