Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Сурсько-Литовському відремонтували єдину школу

Новий ремонт в старих стінах. На Дніпропетровщині оновили сурсько-литовську школу. Учні повернулися до оновленого корпусу та припинили заняття у дві зміни.

З першого вересня школярі Сурсько-Литовського навчаються у новому корпусі.

Капітального ремонту вікова школа не бачила жодного разу, розповідає Наталія Лапініс, директорка школи:

“Ця будівля збудована у 1907 році, тобто школі більше ніж 100 років. Звичайно, вона потребувала великого ремонту, тому що за ці всі роки ремонту капітального в школі не відбувалось, тільки косметичні”.

Оновлення корпусу відбувалося й під час навчального процесу, тоді діти навчались у дві зміни. Наразі повернулися до звичного режима.

Андрій Смірнов, заступник Сурсько-Литовського сільського голови: “Старий корпус, якому більше ста років, відремонтовано, відкрито, запущено в експлуатацію. Це дуже велике значення мало для нашої громади, ми дуже чекали цього закінчення ремонту і відкриття”.

Ремонту потребувала кожна частина будівлі. Відновили все, починаючи з вікон, завершуючи комунікаціями.

Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації: “З першого вересня 350 учнів в селі Сурсько-Литовське пішли до оновленої школи. Саме під час капітального ремонту ми осучаснили фасад, зробили зручними та безпечними класи та замінили повністю комунікації”.

Ця школа не остання. У Дніпропетровській облдержадміністрації кажуть: й надалі оновлюватимуть освітні заклади.