Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Сурсько-Литовському на Дніпропетровщині вперше за 100 років капітально ремонтують школу

Будівництво сторіччя. У Сурсько-Литовському на Дніпропетровщині вперше за майже сто років капітально відремонтують найстаріший корпус школи. Що нового з’явиться та які проблеми усунуть – у сюжеті.

           Сучасно, комфортно та яскраво. Так виглядатиме оновлений корпус у Сурсько-Литовській школі. За часи її існування, а це майже 100 років, жодного капремонту.

Олена Ткачук, заступник директора з навчально-виховної роботи: «По-перше, не було каналізації, не було підводу води в цьому корпусі. По-друге, корпус дуже старий і, відповідно, стеля була в жахливому стані. І як ми її не ремонтували своїми силами, дуже часто були такі випадки, що обвалювалась стеля. Тому він потребував капітального ремонту».

           Про необхідність ремонту зазначають і учні цієї школи, адже місцями там було просто небезпечно.

Антоніна Кір’янова, учениця 9 класу: «Иногда были такие случаи, что в некоторых местах нам говорили, что туда лучше не ходить, потому что может что-то случиться».

           Корпус оновлюють за програмою президента «Велике будівництво». Нині у розпалі внутрішні роботи. Окрім цього, до ладу приведуть кабінети, зроблять медіатеку та навіть ресурсну кімнату. Для дітей з інвалідністю оздоблять окремий санвузол. Також відремонтують перехід, який з’єднує старий корпус з новим.

           У Сурсько-Литовській школі навчається 330 учнів. І поки ремонт триває, вони у передчутті відкриття діляться своїм баченням змін.

Антоніна Кір’янова, учениця 9 класу: «Хочется, чтобы были классы более светлее и больше техники, так как не хватает компьютеров. Чтобы красиво было и побыстрее сделали».