Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У спеціальних наметах та у соцзакладах: як у Дніпрі працюють Пункти незламності

Ворог вчергове атакував енергетичну інфраструктуру України. Поки вдома немає світла, тепла та води, мешканці Дніпра приходять до Пунктів незламності. Найпопулярніша опція – підзарядити мобільні телефони. Приємний бонус – гарячий чай, кава, печиво, інтернет.

Локацію незламності у спеціальному наметі облаштували працівники ДСНС. Там є стабільний інтернет та пледи. Живлення від генератора.

Мешканка Дніпра Олена прийшла попрацювати за ноутбуком. Каже, хай би там що, а роботу ніхто не відміняв.

«Коли перебої зі світлом почалися, одразу дізналася, де найближчий Пункт незламності. Такі локації – це вияв турботи про людей у важкі часи», – сказала Олена.

Ще один Пункт незламності облаштовано у приміщеннi однієї зі станцій юних техніків. За день там прийняли щонайменше півсотні людей. І це лише дорослих. Приблизно стільки ж було і дітей. Для них проводили різні творчі майстер-класи. Лего разом складали, чаювали.

Також біля поліцейської станції на ж/м Тополя розгорнули пункт обігріву для громадян. У теплому наметі люди можуть підзарядити гаджети, зігрітися,  випити чай та перекусити. У разі відключення світла тут працюватиме генератор. У приміщені є стільці, електрочайник, вода та навіть ліжка з наборами постільної білизни.

Правоохоронці нагадують, що громадяни можуть прийти до будь-якого відділення поліції, щоб підключитися до електромережі, зігрітися та отримати допомогу.

Загалом на Дніпропетровщині працюють понад 300 Пунктів незламності.

Читайте також: 7-річна дівчинка у найважчому стані: як почуваються постраждалі внаслідок обстрілів у Кривому Розі