Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Софіївці на Дніпропетровщині осучаснили два дитсадка

На Дніпропетровщині під програму президента потрапили два дитсадка у Софіївці, що у Криворізькому радкайоні. Будівлі термомодернізували, змінили покрівлі, вікна та двері. А ще – утеплили фасади. Як виглядають дитячі садки зараз – у сюжеті.

Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації: «На Дніпропетровщині приділяємо особливу увагу дошкільним закладам. Дитячі садочки повинні бути сучасними, комфортними та безпечними. Дітям повинно подобатися ходити до таких закладів, а батькам – не турбуватися про своїх дітей».

Дитячі садки «Чайка» та «Берізка», що у Софіївці Криворізького району, зазнали метаморфоз. Заміна стін, вікон, дверей та нові протипожежні системи.

Ольга Горб, заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації: «Така програма проводиться за кошти Європейського інвестиційного банку. Це частина надзвичайної програми відновлення України».

Нова покрівля та утеплений фасад допомагають підвищити енергозбереження приміщення. На покрівлі встановили ринви.

Валентина Мазенко, начальник відділу освіти виконавчого комітету Софіївської селищної ради: «Крім того, в закладі було проведено в ході ремонту заходи для маломобільних груп населення. Тут є ліфт-підйомник, тут є тактильні таблички і також занижено всі пороги в закладі».

Новими умовами у закладі задоволені майже 200 вихованців в обох садках. З дітьми радість розділяють і дорослі.

Олена Рибалка, завідувачка дошкільного закладу «Берізка»: «Мені хочеться висловити щирі слова подяки тим людям, які працювали. Без їхньої допомоги це не склалося б так добре, як ви зараз бачите».

Любов Магеря, завідувачка дошкільного закладу «Чайка»: «Як я казала, ми зробили лялечку. Не ми зробили, а з допомогою держави, інвестиційного фонду, зробили лялечку з нашого дитячого садочка.
Раніше було прохолодно, зараз температура тримається не нижче 25 градусів Цельсію”.

Ангеліна Дякова, вихованка дитсадка: «Садик став красівєє, чем колись був. Він тепер любимий».

Юлія Огорчук, вихованка дитсадка: «Він у нас змінився, уже він дуже кращий став. Він колись був у нас сірий і некрасівий».