Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У сквері Семенова в Дніпрі вандали розтрощили майно

У Дніпрі, в нещодавно відкритому сквері Семенова в АНД районі, регулярно орудують вандали. Там не так давно повиламували рослини, зіпсували тренажери та потрощили елементи освітлення. Сума збитків вже сягає сотень тисяч гривень.

«Ми бачимо, що ось була підсвітка лавочок. І що від неї залишилося?»

Ігор — робітник скверу Семенова. Перший, хто побачив, як в нещодавно відкритому парку «розгулялись» вандали. Чоловік приходить за годину до відкриття зони відпочинку, щоб підготувати її до відвідувань та навести лад.

Ігор Сабірзянов, співробітник КП «Парк культури та відпочинку Придніпровський» ДМР: «Я поприбирав, потім роблю обхід, щоб побачити, що відбулося. І побачив цей акт вандалізму. Емоції… Дуже погане відношення людей, тому що ми робимо для дітей, для відпочиваючих, а вони цього не цінують».

Вандали потрощили тренажери, поламали дерева, вирвали та пошкодили елементи системи поливу та освітлення.

«Як її можна було зламати — це невідомо, тому що діти цього зробити б не змогли. Це більше підлітки робили».

Вандали у парках — головна біль міста, кажуть у профільному відділі. Сума збитків сягає сотень тисяч гривень. Через війну фінансування реконструкцій та відновлень парків майже неможливе. Наслідки комунальники ліквідовують власними силами.

Роман Мироненко, начальник відділу утримання парку КП «Парк культури та відпочинку Придніпровський» ДМР: «Ми ліквідуємо наслідки цього вандалізму, заізолювали всі електропроводки, щоб не вдарили током. Зрізані елементи благоустрою, гойдалки та тренажери, прибрали всі гострі предмети, зачистили, щоб діти — ви бачите скільки людей тут відпочиває — щоб могли безпечно відпочивати».

В поліції кажуть, пошук зловмисників триває безперервно. Опитують свідків та шукають камери, які б зафіксували злочин.

Аліна Стадник, прессекретарка Дніпровського міського управління поліції: «Правоохоронці працюють над тим, аби встановити, хто саме це зробив, проводять всебічну перевірку. Я повторююсь, й переглядають камери відеоспостереження щодо того, що це в вечірній час сталося, чи могло статися. То в нас є патрулі, які постійно патрулюють вулиці та перевіряють інформацію, яка надходить від громадян задля недопущення якихось порушень в місті».

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею «Умисне знищення чи пошкодження майна». Зловмисникам загрожує штраф або навіть позбавлення волі строком до трьох років.
Ми продовжимо слідкувати за ситуацією у парку Семенова. 

Читайте також: Шахрайство в медзакладі: систему охорони здоров’я Дніпропетровщини очікують кадрові зміни та перевірки