Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У школі №51 встановили меморіальну дошку кіборгу Сергію Петрову


 У Дніпровській школі № 51 вшанували пам’ять героя-кіборга – Сергія Петрова на відкритті меморіальної дошки. Він один із тих, хто не зміг просто дивитись, як нашу країну практично трощать і ділять навпіл. Сергій пішов добровольцем до батальйону Дніпро-2 в травні 2014 року. Він завжди збирав навколо себе чимало друзів та знайомих. От і зараз, у його рідній школі, Сергій зібрав усіх, хто по-справжньому поважає його подвиги.


Сергій двічі виходив з Іловайська, та подолати один з найважчих рубежів – донецький аеропорт, йому не вдалося. Але в пам’яті рідних і друзів він залишився хоробрим і мужнім героєм-кіборгом.

«Переживать своих детей – это, в принципе невозможно. Но в то же время я горд за него. Я ему говорил: сынок, как так, это же другой город..пусть свои защищают. Мы для этого там, чтобы суда не подходили», – розповідає батько Сергія Петрова.

Він пережив найтяжчі та найзапекліші бої, захищаючи кожного з нас. Сергій загинув у віці двадцяти шести років напередодні великого свята – Хрещення  18 січня 2015 року, у боях біля Донецького аеропорту. Нагороджений орденом третього ступеня «За мужність». Але пам’ять про героїв ніколи не вмирає.