Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У школах Дніпра під час блекаутів можна приготувати їжу

Ситі навіть у блекаут. Відтепер у школах Дніпра під час тривалих відключень світла містяни матимуть змогу приготувати їжу. Для цього у закладах освіти зробили все необхідне. Як знайти ці особливі пункти незламності та скільки їх загалом?

Тамара Бараннікова, заступниця директора з господарської діяльності: «Включаємо плити. Тут у нас обов’язково будуть чергові. Плити у нас працюють 4 штуки по чотири конфорки. Кілька сімей можуть прийти».

Під час відключень світла тривалістю понад 8 годин містяни можуть готувати у харчоблоках шкіл. Для цього заклади обладнали усім необхідним — електроплитами, столами та ємностями для підігріву води.

Тамара Бараннікова, заступниця директора з господарської діяльності: «Це у нас спеціальні ємності на 300 літрів. Їх можна зігріти заздалегідь. Ми будемо підігрівати, вмикати генератор і чекатимемо людей».

Тут можна приготувати швидку їжу та набрати окропу. До швидкої їжі відносять страви, на приготування яких витрачають не більше 30 хвилин.

Ксенія Сушко, заступниця міського голови Дніпра: «За вказівкою міського голови Дніпра, в 10 школах міста було розміщено генератори потрібної напруги, які дозволяють увімкнути на харчоблоках електроплити для приготування швидкої їжі містянами».

Потужність встановлених генераторів 65 кВт. Цього вистачає на 10 годин безперервної роботи. Такі пункти єдності працюватимуть у кожному районі, де є будинки без газових плит.
Адреси шкіл, обладнаних генераторами:

НВК № 120: Чечелівський район вул. А.Янгеля, 2

НВК № 111: Соборний район, просп. Героїв, 29

СЗШ № 140: Соборний район, вул. Мандриківська, 151

Гімназія № 2 Чечелівський район, вул. Каверіна, 5

НВК № 130: Соборний район просп. Героїв, 38

НВК № 131: Амур-Нижньодніпровський район пров. Крушельницької, 10

СЗШ № 63: Індустріальний район вул. Янтарна, 71А

НВК № 137: Шевченківський район, вул. Комбрига Петрова, 29

СЗШ № 97: Новокодацький район, вул. Велика Діївська, 42

НВК № 61: Шевченківський район вул. Єрмолової, 50.