Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У школах Дніпра компанія–постачальник їжі вивчає смаки дітей

Інтерактивні завдання та ігри. У дніпровських школах вивчають смаки дітей задля покращення шкільного меню. Фокус-групи проводились за допомогою техніки відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера. Діти куштували різноманітні продукти із заплющеними очима.

Спочатку знайомство, а вже потім пояснення правил інтерактивної гри. Експеримент проводили у школі №80. Тимофій із заплющеними очима куштував різноманітні продукти. Брати участь у фокус-групі хлопцю сподобалось.

Мені то подобається, то не подобається їжа. Мені кефір не подобається і капуста, а м’ясо подобається“, – каже школяр Тимофій.

За технікою відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера діти мали заплющити очі та скуштувати овочі та фрукти. Так само вивчали смаки дітей у Великій Британії.

Це чистий експеримент. Тому що діти неупереджені. Батьки можуть казати: «Ой, ти це ніколи не їси», наприклад, «Ой, ні, в нашій родині ніколи не їли квасолю, ми її не готуємо» і дитина просто не знає, як вона виглядає й тому не буде її ніколи коштувати. Але коли тут, за компанію, коли це цікаво, коли вони з заплющеними очима щось їдять – це чисто“, – розповідає психологиня-коуч Олена Пуліна.

Такі фокус-групи організовуватимуть і надалі. Аби постійно вдосконалювати шкільне меню.

“За останній тиждень ми трохи скорегували наше меню, чесно кажучи, ми отримали дуже багато позитивних відгуків і ми вже бачимо різницю й дуже приємно, що батьки дають нам зворотній зв’язок із позитивними відгуками теж. Це нам дуже приємно, ми стараємось, ми радимось з батьками й саме тому ми сьогодні провели цю фокус групу, щоб наше меню стало ще краще”, – каже Михайло Торощин, керівник компанії “Олімпіус Консалт”.

Компанія “Олімпіус Консалт” створила гарячу лінію, куди батьки можуть звертатись із скаргами та пропозиціями щодо шкільного меню. Звʼязатись з компанією можна і у соціальних мережах.

Зі скаргами та пропозиціями щодо харчування батьки можуть зателефонувати на гарячу лінію компанії “Олімпіус Консалт”. Номер телефону – 056 755 07 96. Або надіслати лист електронною поштою: olimpiuscontact@gmail.com.

Читайте також: Як працює амбулаторія центру первинної медико-санітарної допомоги у Дніпрі