Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У шелтерах Дніпра влаштовують зустрічі з роботодавцями, аби допомогти переселенцям влаштуватись на роботу

Переселенцям у Дніпрі необхідна робота, а роботодавцям — нові співробітники. Інспекція праці та зайнятості населення Дніпровської міськради ініціює зустрічі всіх зацікавлених прямо у шелтерах.

Сергій у рідному Сєвєродонецьку працював у компанії з встановлення систем вентиляції. З березня мешкає у дніпровському шелтері. І шукає постійну роботу.

Сергій, переселенець: «Разові підробітки. Ми по гуманітарним штабам їздимо, допомагаємо розвантажувати, фасувати».

У шелтері аварійне відключення світла. Але це не завадило зустрічі з представниками мережі супермаркетів. Роботодавці розповідали про наявні вакансії та умови праці.

Олена Семидоцька, представниця мережі супермаркетів: «Ми пропонували декілька позицій — це продавці, касири, цехові посади, такі як випічка, кухарі. Також ми пропонуємо і адмінпосади».

Якщо людина має іншу спеціальність, її можуть перенавчити. Лілія з Кремінної не відкидає такий варіант, хоча вдома працювала педагогом.

Лілія, переселенка: «Може і було би цікаво працювати у якійсь іншій сфері. Тому, я вважаю, такі зустрічі, як ця сьогодні, дуже важлива, дуже корисна і цікава».

У міськраді нагадують: кожен дніпрянин чи переселенець може знайти роботу в телеграм-боті «зайнятість Дніпро». Там щоденно розміщують інформацію про вакансії у різних сферах.

Тетяна Янушкевич, начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради: «Особи були працевлаштовані до структур Дніпровської міської ради безпосередньо. Також там є вакансії, які надаються безпосередньо роботодавцями. Тобто роботодавець безкоштовно через чат-бот викладає вакансію».

У Дніпрі, завдяки чат-боту, роботу знайшли 7 тисяч людей.